dieta
Nowa i zdrowa wersja kinowej przekąski - idealna na weekend majowy!
Poznaj przepyszną i zdrowszą wersję klasycznej kinowej przekąski z olejem konopnym
Co potrzebujesz?
1 łyżka oleju konopnego
1 łyżka masła ghee
1 zmiażdżony ząbek czosnku
1/2 łyżeczki soli ziołowej
1 szczypta pieprzu cayenne
1 łyżka suszonych glonów
225 g ziaren popcornu
Jak to zrobić?
Rozgrzej masło na patelni. Umieść jeden kawałek kukurydzy w tłuszczu i poczekaj, aż wyskoczy. Teraz umieść pozostałą kukurydzę na patelni i przykryj. Potrząsaj, aż przestanie pękać i wyskakiwać. Przełóż do dużej miski.
W małej misce wymieszać olej konopny, czosnek, sól ziołową, pieprz cayenne i glony.
Następnie skrop popcorn powstałym sosem i wymieszać. I podaj jak najszybciej! Palce lizać.
Dziękujemy że przeczytałeś ten artykuł do końca.
Powstał on z myślą właśnie o Tobie, o ludziach, dla których ważna jest niezależna i rzetelna informacja i to, że dostęp do wszystkich treści tutaj publikowanych jest i będzie darmowy. Nie stoją za nami korporacje, ani organizacje. Funkcjonujemy dzięki reklamodawcom i dzięki Tobie oraz innym naszym czytelnikom. Jeśli masz ochotę wesprzeć niezależne dziennikarstwo w Polsce, możesz to zrobić poprzez dobrowolną wpłatę. Wystarczy, że wybierzesz jedną z poniższych opcji. Nawet niewielka miesięczna kwota pomoże nam w rozwijaniu erakonopi.pl
Wpłaty obsługuje bezpieczny i sprawdzony system PayPal.
Przeglądaj zasoby EraKonopi.pl